Att tänka på när man skaffar valp

Hittade lite tips om vad man bör tänka på, ska bli såå himla mysigt med lilla knoll! =D



Topp 10 vad vi tycker valpägarna behöver när valpen kommer hem är:

1. Ett mjukt och behagligt hundhalsband. Gärna ett ställbart, som kan växa med valpen. Storlek 35 cm brukar passa de flesta raser.

2. Ett hundkoppel. Tänk på att inte välja ett som är för tungt (läder kan passa bättre till unghunden). Nylonkopplen är lätta och slitstarka.

3. En hundsäng eller hundkorg. De flesta hundar gillar att ligga lite trångt och att kunna kura ihop sig mot höga kanter. Hundkorgarna utförmade som iglos eller små grottor brukar vara populära hos valpen.

4. Mat och hundvattenskål. Det går egentligen bra med vilka skålar som helst. Fördelen med en hundvattenskål som är avsedd för hundar är att den är stadig och lätt att rengöra. Vi har flera snygga varianter som passar bra in i en modern inredning.

5. Hundleksaker - valpen är busigoch måste leka! Allt brukar vara populärt, bollar, pipdjur och dragleksaker.

6. Hundgodis går det åt i mängder. Det snabbaste sättet att få en valp att förstå hur man önskar att den ska bete sig är att belöna rätt beteenden - om och om igen.

7. Det kliar i valpens tänder. Spara soffor, skor och annan inredning och se till att valpen har hundtugg och hundben att tugga på. Tänk på att det är skillnad på kvaliteten. Vi säljer endast tugg av god kvalitet och med naturliga råvaror.

8. Klotänger finns i mindre och större modell, beroende på din ras. Du bör klippa klorna ofta i starten, lite varje dag. Detta för att vänja valpen vid att det inte är farligt.

9. Valpschampo. Ett valpschampo är milt för den unga hundens hud och päls. Använd valpschampot i starten till din valp.

10. TräningsDVD. Är det första valpen eller om det var lång tid sedan ni sist hade en liten i familjen, fräscha upp dina kunskaper med hjälp av en pedagogiska DVD-film.

(info lånat från dinhundshop.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0