Lite bilder från julen..




















Håret rök!



Åhh sååå underbart skönt, efter 1 år kan jag dra fingrarna igenom håret, borsta det när det är blött UTAN att få fulla borsten med hår. Jag älskade mitt långa hår, men jag älskar det här ännu bättre, näst intill friskt och jag börjar känna igen min kvalité på håret. Som en dröm =)




Blir en liten sjöjungfru av mig på nyår







OM jag nu kommer i det här fodralet =)

2011-12-21







Joo ni, idag händer ngt, undra vad ansvarige gör.... fria händer är det som gäller ialf!

08.30













Så här kul hade jag i helgen....... Nä, men vi hade det mysigt ute i stugan, vart massa bak, arbete nere i bastun, fick igång tv:n där ute för första gången, på gott och ont kan man väl säga. Åt MASSA mat, som en julgris nu :P Näe, vart ngt kg upp, men nu är det nästan borta, ett par dagar till så borde jag vara tillbaka till utgångspunkten från förra veckan.

Jag och sis sminkade varandra i lördags kväll, sen däckade vi framför avatar, funderade på utgång där ett tag, men nääe, va mysigare där ute.. energin försvann lixom, och lika glada var vi för det.

Nu är det massa jobb framför mina ögon, hoppas ni får en underbar dan-före-dan-före-dan-före-dan-före-dopparedagen! =)

Tjing!

Önska er en trevlig helg!





Måste nog smörja in mig med lite bus, herregud ge mig en bränna så jag ser levande ut.

Ta mig långt långt bort!








08.23



Funderar på att använda en gammal goding till nyår? Aa får se, den är ju enkel men endå lite festlig med paljetterna. Dessutom det viktigaste av allt, den är bekväm! Blir nog bra efter allt gott i gott jag kommer smälla i mig till jul.

Idag kommer sis hem! Weeei!

Morning Friday!












 

 


Klickade hem =)






Tjing!!



Nyss kommit tillbaka från en sväng på ikea med mami, vart lite smått och gott till stugan samt en köttbulletallrik till lunch, åt endast en minipotatis sen vart det köttbullar och gräddsås, sallad och lite lingonsylt för hela salnten.
Enligt LCHF är det ok att äta 5 % kolisar. Inte för att jag följer ngt slaviskt precis, men är det något som fungerar på min kropp så är det att skippa kolhydrater och socker. Speciellt kolisarna. Socker fuskar jag ju som ni redan vet en hel del med. Dålig karraktär..


Snygg guld klocka



Jaa, de här kan jag tänka mig att ha på handleden, billig var den oxå, 298.- Tomten, eller Jenny? =)

10.01






Rast!























Beslutsångest, vilken?



Den turkosa är verkligen turkos i verkligheten, knallfärg som den tyvärr inte ger skenet av här.


Gäääääsp...


Gäspade du nu??? =)


Mätt och belåten efter lunch med mami på oscar´s. Idag serverades det älgfärsbiffar med kantarellsås och lingon, samt salladsbuffé på det. GOTT!

Punktering

Japp, igår så small det till i däcket på mammas A3:a. Tjing, tur vi kom nästan enda hem, på statoil tog det stopp. Skulle fylla upp däcket med en tätningsspray, vilket ivanliga fall är grymma! Men självklart funkade inte det. Vart då tvingad att byta däck.... ja då har dom bytt ut fälgarna så nyckeljävlen funkar inte till att skruva bort muttrarna.

Då var det kallt! Som tur e kom papi och hämtade mig och vi for och köpte en mindre nyckel sen svirade han snabbt om till reservdäcket snäll som han är, samtidigt tankade jag hans bil och när jag var klar, va han klar =) Det går undan när han ska fixa ngt vill jag lova.

Åt förövrigt smörstekt torsk igår med grönsaker och massa gegga (sås) Nam nam, trots alla lussebullar och knäck och karameller och kolisar jag smällt i mig i helgen så står vågen still på 55,1 kg. =) (Dock ska jag väl erkänna att den va på 57 i söndags, går snabbt i svängarna på min våg..)

På fredag kommer sis!!! Ska bli skoj, tänkte tvinga henne att baka med mig igen ute i stugan. Får se om jag lyckas övertala. Ska även hjälpa pappa så vi blir klar med bastun till innan jul. (ser tyvärr inte så ljust ut än, men med ett par händer till borde det kanske gå... jag ska ialf göra mitt bästa =))

helgen...

Hejsvejs!!

Vaknade 04.00 idag för att vara exakt. Usch gick inte att somna om då det snurrar alles för mycket i mitt huvud nu.

Helgen har varit jätte mysig, fredagen var det som sagt världens storm, enligt lokalt folk här på ön som var sisådär 70-80 år. Dom berättade att det Aldrig varit ett liknande oväder här förrut. Efter att jag uppdaterat er så vart det värre, vågorna vart 4-5 meter höga och sköjlde in över bastun och enda upp till vebon och gästhuset. Vågorna bröt alltså långt in på gården. Det var helt galet. Hela brobygget som j hade byggt var försvunnet, det var dock väldigt bra byggt så dom hela resterna låg ett par hus bort dagen efter. Det mesta gick att rädda faktiskt som tur var.

Bastun stod bara kvar på en liten sten...... :O ALLT vart bortspolat under.. jäkla tur att den inte ramlade ner, dock vart den rätt sne, men en domkraft senare och lite arbete så stod den som den skulle.

Vart ialf massa bak, lussekatter och knäck, god mat, massa gotta och mys vid brasan. Jag och j hann även med en sväng till birsta och fixade lite julklappar.

Knollis han stannade kvar med mig den här gången, han bokstavligen visade att han ville stanna rätt tydligt, haha så söt. =)



Enkelt idag.




Storm



Hörrni, det är klass 2 varning här, 2 meter höga vågor som sköljer in under bastun, vattnet har höjts 1,4 m. Plankorna från bygget flyter iväg, båter ligger snart uppe vid stugan och jag myser :)


Rund vs smalare



ca 60 kg



ca 62 kg



ca 59 kg



ca 58 kg



ca 56 kg



ca 55-56 kg



ca: 55 kg

Jaa, man ser ju här rätt bra att jag INTE passar i att vara rund. Nu var jag rätt snäll mot mig själv här oxå, för det finns MYCKET MYCKET värre bilder på mig när jag är rund och fin.... Men så kul ska vi inte ha, det där räcker ;)

Visst blir allt så mycket enklare när man trivs med sig själv och sin kropp? Jag trivs nu, känslan att jag vet att S sitter som ett smäck, behöver inte oroa mig över att saker sitter för tajt ect. Att kunna impulsshoppa ngt utan att prova och att det sedan sitter som det ska. Är fan inte värt att trycka i sig flera kg godis som jag annars kan göra i veckan!!

Vräker i mig mat, inte äta så jag blir mätt utan äta massa extra bara för att det är gott, vilket typ alltid resulterar i illamående/ont i magen efter att jag vräkt i mig allt.

Nä, äta lagomt unna sig då och då, slippa må illa och känna sig fin det är mitt nya motto.

Lite typiskt dock att jag har lite taskig karraktär. Jag ska fan jobba på det nu, vill man vara fin får man lida pin alla har inte en bra förbränning ,allra helst vi i familjen vikström därför blir det till att prioritera och stå emot alla som ska försöka lura i mig massa gosaker.

Kan väl tillägga att jag nog aldrig riktigt brytt mig om vad jag vägt förren jag passerade 60 strecket, va uppe samma tid som nu, ifjol på 64 kg.
Usch då mådde jag inte bra i kroppen. Jag har igentligen alltid legat på ca +-56 kg sedan gymnasiet och det är precis där jag vill ligga.

Det enda som fattas nu, det är träning och muskler. För att uppnå det skulle jag behöva SATS, combat. Mmm, får se hur framtiden ser ut gällande gymmet.

Hej svejs


Mitt hjärta, som alltid får migg att le!


Nyårsklänning?





Hittade en till på nelly, dock hade den nog varit finast på en brunett och inte på mig el? =)

09.26



Kylan är här, bäst att klä på sig.



Nu börjar det likna vinter här i norr. =D

Igår vart det städning av garderoben, glögg och lussekatt och peppis till det. Dock ska jag baka en ny sats lussebullar i helgen, och då blir det MER smör, jaa va lite på gränsen till småtorra nu efter ngr dagar i påsen och det är INTE okey.

J & K kommer imån och då blir det arbete ute i stugan i vanlig ordning, haha stackarn varje gång j kommer så sätts han i arbete.. Fast han säger att han gillar det...? ;)

Ska bli kul att busa med knollis ute i snön också, första dagen i snö var häromdagen i sthlm, han åkte runt som bambi på hal is och ramla så klart omkull... haha stackarn! =)

Hans uggs är påväg har jag fått mail om så förhoppningsvis dimper dom ner i brevlådan idag, förhoppningsvis kanske han får bättre fäste med dom?

Nu är det jobb och ev möte senare.

Tjing

10.31



Vill träna combat!!! Redo för kickar! =)

Här laddas det...







Märks det att jag läääängtar???

55,4 kg imorse, skött mig hyfsat i helgen =) Ikväll blir det dock träning så man får fram lite muskler med =) Nu håller vi i detta Jenny!! Ja.

Nyår?







Nyår ska spenderas i ett fodral, nu är alla planer gjorda så nu kan man planera va man ska ha på sig. =)

Spanade på den här tidigare men visste inte om den va lite för naken? Hrm... Jaa ska kuckilura lite mer på det.


Middagstips



Börja med att blanda 500 g blandfärs med:
1 ägg
3 msk riven parmesanost
1 liten gul lök/en halv större lök.
1-2 vitlöksklyftor, pressas i.
1 tsk oregano
1 tsk samba Oleke
Salt -svart och vitpeppar. (jag hade även i paprikakrydda)

Rulla dom till STORA köttbullar/fricadeller eller vad det heter =) Lägg dem på ett fat inplastat i plastfolie och stoppa in dom i frysen.



Bryn följande i en större kastrull. (jag använde en gjutgärnsbpanna)

2 st vitlöksklyftor
1 mindre lök / andra halvan av den större löken.
i en skvätt olja och en klick smör.
Låt brynas till löken mjuknat, sedan är det bara att slänga i krossade tomater 800 g
2 dl vatten (använd halva tomatförpackningen)
2 dl röd vin
1 köttbuljongstärning.
1 tsk oregano
Salt & Peppar.
Koka upp och låt puttra ca 10 min släng i med en skvätt mjölk max 1 dl. (jag använde röd mjölk)

Ta ut friccisarna ut frysen och lägg försiktigt ner dom i grytan, rör inte om grytan förren köttet gått från rött till grått, annars går dom lätt sönder.





Låt dessa puttra vidare i ca 20 minuter.



Serveras med pasta.

BORDE ha tagit en finare bild på slutresultatet, men döm inte av den bilden utan iväg till spisen!!

J:s reaktion va DU MÅSTE komma ihåg hur du gjorde detta nu, såå sjukt gott!

Jaa, ibland får man till det, tog lite vad som fanns hemma jag och swich så gjorde vi en brakmåltid av det.

Detta kommer absolut att göras om, funkar tom som bjud rätt sjulle jag vilja påstå.

Trevlig kväll!


Uggs till knollis

Klickade hem nödvändiga skor till knollis, hoppas dom passar nu!
Ska vänja honom att gå med dom inne så det inte blir ngr problem när han behöver dom i snön. =)



Söta va?? kommer passa min lilla prins bra tror jag, samma färger som han själv har.

Lakrits knäck



Strödde lite flingsalt på ngr, får se vilka som blev godast, dom står i kylen nu och stelnar till.

Återigen inte snyggt, men kanske gott? ;)


Gissa vad det blir idag?






Nyårsklänning





Bilder ovan lånade av Nelly.com 







Bilder lånade från stylebytyra.se Hon är ju så snygg!

Jaa, undra va man ska ha för fint på sig på nyår.. vet ju inte riktigt om vi sitter i en pulka på nyårsnatten eller vart vi spenderar den, kvällen är iofs spikad. Då är vi bjudna på middag hos ett par vänner. Kanske ska klä upp sig för det ialf =)



09.39

Julmarknaden var jätte mysig igår, lite kallt kanske, men vi ät korvar av ren, älg och viltsvin, åt våffla med hjortronsylt och grädde samt köpte med oss en liten påse med olika korvar samt glögg, som vi senare festade till det med under kvällen, köpte även lite getost och marmelad till finkrispen.

Julkänslan smög sig faktiskt på igår efter julmarknaden, trots att det inte var snö på marken så känner man i luften att det inte är långt borta. Idag är det 0 gradigt här i sthlm, iofs är det blå himmel men snön är som sagt inte långt borta. 

Håller även koll på vädret både i s-vall och åre inför jul och nyår. Det ser bra ut kan jag väl säga =) Tror kylan kommer nu och kommer stanna. Jag gillar det ;) Många verkar vara emot kyla och snö, jag är nog en av få som faktiskt älskar när det är kallt, snön glittrar i månskenet, det knastrar under fötterna, det är tyst och fridfullt ute tidig morgon och kvällstid. Jag får bura in mig i stora halsdukar, varma tjocka strumpor, mössa och vantar.

Dessutom är föräldrarnas bastu ute i stugan snart klar, och vad är inte bättre än att få slänga sig ut i snön och rulla runt när man suttit där inne och svettas.

För att inte glömma, snöbollskrig, lyktor med tända ljus, snowbord åkning, knuffa varandra ner i drivorna, osv.



Vi är lite trötta idag, men ska springa iväg till ica och handla lite strax.

Julgodis



Dessa måste jag ju bara prova! Älskar turkiskpeppar, och knäck! Återkommer om det är en hiss el diss =)

Färdiga lussebullar



Vi ses!

Är fast!





I min zippis, har lyckats fått ner den till midjan och dragit på mig en tröja så försöker verkligen göra ett tappert försök... men drar ut på det liiiite till bara =)

Nu åkte första plåten in i ugn, ska äta lite kyckling med risotto nu med =) Sen blir det julmarknad.

Lussebak del 2



Färdigjäst omgång nr 1.



Utbakad på bänken.



Jaa, har ju inte sagt att dom blir så snygga när jag gör dom, men huvudsaken är väl att dom är goda?? =) Nu ligger dom under bakdukar och jäser sista gången, sen blir det att pensla på med ägg och in i ugnen.

Nästa bild kanske bilr ett glas julmust och en nybakad lussekatt!  ohhh längtar!

See ya =)

Lussebak



Farmor har lärt mig att innan degen ska jäsa ska man pudra mjöl över den.. kommer nog inte ihåg varför, men alltid bäst att göra som farmor säger =)



Självklart använder jag mig av hennes fina bakduk oxå, hon säger även att det är viktigt att det är rätt tyg så att degen får andas igenom duken.

Så nu är blir det till att städa lite här medans degen jäser.

Tjing!

Julmarknad i gamlastan & bak av lussebullar

Idag ska vi till gamlastan på julmarknad här i sthlm men innan dess blir det lussebak!

Tänkte fira 2:advent med nybakade lussebullar =)

Viktigt att det är mycket smör i, jag kör ca 215 g istället för 175 samt dubbelt upp med saffran. Smakrika & saftiga bullar.

Slänger upp en bild senare så ni får se.



Nu off till bakmaskinen!

Risotto, bättre än restaurang som sis sa.



Receptet är för 4 personer.

  • 3 st schalottenlökar (alt 1 rödlök)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 4 dl arborioris
  • 2-3 dl vitt vin (kan ersättas med mer buljong)
  • riven parmesan, ca 1 dl
  • salt, peppar
  • ett knippe grön sparris (ca 500g)
  • 2 st sockerbitar
  • örtsalt
  • smör

Gör så här:

Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs på ganska låg värme i olivolja i en kastrull tills löken är mjuk och har blivit lite glansig. Lös buljongtärningarna i 7 deciliter hett vatten.

 

Häll riset i kastrullen och tillsätt sedan lite vin i taget, så mycket att vätskan är i nivå med riset. Då vinet kokat in tillsätts mer. Salta och peppra och gör sedan likadant med buljongen som med vinet. Rör ofta och tillred på låg värme. Då all buljong tillsatts rörs parmesanen ner.

 

Skär sparrisen i 1 centimeter tjocka bitar och koka i 2-4 minuter (beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha). Tillsätt en tesked salt och två sockerbitar. Häll av vattnet, ringla över lite smör och krydda med örtsalt. Blanda sedan ner sparrisen i risotton.

 

Vi la även i en liten burk med strimmlade solrokadetomater i olja. NAMNAAAAAAAM!


Igårkväll kockade jag till en risotto för första gången, vart sjukt gott om jag får höja på näsan lite. =) Perfekt bjudrätt och tyckte inte alls den var jobbig att göra, man ska ju röra rätt mycket, men det gjorde jag så gärna.
J assisterade sedan med kycklingen, stekte en snabbis i pannan och sen vart det ungnen för att få kyckllingen saftig.
Jag åt och åt rullade i princip till soffan efteråt, tack och lov för min ziperall ;)

Innan jag började kocka tände vi massa ljus i lgh, tog en låång varm dusch, kröp ner i min zippis, serverade mig sj och j ett glas rött, kröp upp i soffan med min bok eldvittnet som jag tidigare rekomendera. Åh va en underbart härlig lördagskväll må jag säga. =)

Efter maten kollade vi på source code, bra film! Till filmen hade vi en stor karamellskål. Typiskt oss.

Fredag

Ansiktsbehandling vart det på ett supermysigt ställe på östermalm. Studiopaus hette stället och det kan jag gärna besöka igen =)


Kändes som tjejen pysslade om mig i en evighet (läs 80 min) det var så många masker, peelings, plocka bryn osv. Låg som en princessa, fick massage i både ansikte, nacke och händer. Enl hennes skulle jag med min hy gå 1gång /3:de månad. alt ialf 2 ggr per år sa hon. Å det måste jag ju kunna unna mig =)

Sedan vart det lunch och sen skulle jag köra j till jobbet för han skulle på julbord. Själv var jag helt slut efter ompysslingen så vart en timmes prommis med knollis kika i lite affärer och sen hem för mys i soffan. Gick lite senare på ica handlade tacos och stuvade ihop det samt hyrde en film via tv:n Hanna hette den, riktigt bra enligt mig.

Somnade gott i sängen sen efter en stor gottapåse =) jaa ändå fredag herregud.






Ziperall

Tog ett par snabba bilder imorse till er innan jag sprang iväg på ica. Min underbara dress!!





Ska väl tillägga att de är inte så där kort i benen, hade höga stumpor så byxorna satt innanför dem. ;)

Det bästa med den är förmodligen att jag kan äta hur mycket som helst utan att d märks ;) Perfekt till myskvällar!

Visst vart jag fiiiiin? =D

Julkalender till knollis



Jaaa, som ni ser så har knollis fått en julkalender av sin husse. J var på zoo och skulle köpa nytt halsband till honom och då slank den här kalendern ner tydligen =) En hundgodis i varje lucka haha knoll var överlycklig igår när han förstod att d va en godis i luckan =)

Ser ni vart 1:a luckan var? =)

Morgning!

Igår ef anlände jag till blåsiga sthlm. Knoll vart överlycklig, och jag likaså för nu biter han inte sådär i näsan längre han ska bara ha nästan i sin min och skura hela min näsa med sin långa tunga :P Men inga nässår, som jag annars alltid får =)

Vi for hem, j lagade sjukt god mat från linas matkasse, var typ ett halvt kg kalkon (såg ut som en fläskfilé) som kryddades och marinerades i ugnen, till det en timjansås (färsktimjan så klart ;)) sallad, kokta morötter och verts. Knoll ÄLSKADE dom där långa gröna sakerna och sprang och smaska i sig säkert 10 st på mattan. =)

Efter det myste vi lite i soffan och sen for vi till invigningen av ziperall för att shoppa. D pumpade musiken, en massa kända bloggansikten snurrade omkring där och kön va låååång, och det tog lååååång tid innan vi kom in. Men vi fick varsin, j en svart och jag en rosa =)





Sen hämtade vi knoll som var och lekte med alvin när vi var borta, drog på oss mysdressen och drack thé.. ialf jag =) Somnade tom med den på för var sååå frusen. Usch hade inte riktigt skor för det där..

Nu sitter jag i soffan, dricker lite kaffe och har en massa ljus tända. Väntar på att sömntutan ska vakna.

Idag ska vi bli bortskämda också j som skämmer bort oss. Vi ska bli lite ompysslade, j ska ta en helkroppsmassage och jag vet faktiskt inte vad jag får, hon skulle hitta på något bra sa hon till j som inte visste vad han skulle boka till mig (å d visste inte jag heller) Får se om det blir handmassage, fotmassage, ansiktet eller vad hon nu hittar på. Spännande =)

Ska springa och köpa citroner så fort klockan slår nio, dricker det varje dag numera, slipper bli sjuk och dessutom bra för matsmältningen vilket jag kan behöva!

Hoppas ni får en grym fredag och njuter av helgen!


Dagens outfit



Har iofs inte mössan på mig, men resten är på samt en stor lila halsduk och bruna låga skor så att min fina lapp nere på högerben syns ;) Detaljfreak javisst.

Boktips

Riktigt bra bok!

Jag är inte den som läser särskilt mycket men den här boken har verkligen fångat mig. Sjukt spännande och beroendeframkallande. Fast måste erkänna att jag var tvungen att lägga ifrån mig boken igårkväll för att det var lite väl läskigt :P Har lätt att drömma mardrömmer serrni, mörkrädd som jag är.

Att händelserna i boken även utspelar sig kring s-vall gör allt lite roligare.

Bra julklappstips, ni måste läsa den!


Morgonstund

Ah, mysig morgon och natt.

Wille (min katt) krafsade upp min dörr i gårkväll och ville in och mysa, detta händer tyvärr alles för sällan och orsaken stavas K.N.O.L.L men äntligen har wille förstått att knollis inte är i huset, brukar ta sisådär ngn vecka innan han smält hans besök... stackarn! =(

Men han skulle upp i sängen och mysa ialf låg och kurrade och snarka så jag inte kunde somna. Men sedan sov vi gott =)



Morgonruffs i håret, sov med flätan och detta vart resultatet. Det får duga.

1 december idag och julkalendern börja =) Jag bunkrade upp med kaffe, avokado segkaka med brännvinsost och tända doftljus. Mysmyyyys. Ang kalendern så vill jag nog fortsätta kika på den barnslig som jag är ;) Den verkar välgjord.

Idag ska jag på invigning av ziperall tänkte ja, köpa mig en mysdress som jag lär bo i så fort jag får chansen.
Ska även förbi JC och köpa den vita tröjan nedan. Tidig julklapp till mig själv =)
Funker även lite som belöning för att vågen stod på 55.4 kg imorse. Trots 2 hamburgare med massa pålägg igår till middag (dock inget bröd).






RSS 2.0