Ingen lätt match att uppfostra en valp





Ni tror säkert att det är en lätt match att skaffa en liten valp, men det kan jag säga att det är det inte. ;)

Som dom säger, så är det som att ha en liten bebis. Dom kräver uppsikt dygnet runt, dom skall ut och rastas samt göra den lille rumsren (innebär att man får springa en del när man ser att han är på väg att kissa/bajsa inne) Ni undrar säkert hur man ser det innan det är försent, och man lär sig kan jag väl säga, när bajen är på väg springer han runt och nosar samt röjer som en galning i 150 km/h. När det är dags för pink går han mest och luktar.

Man kan inte släppa han ur sikte en sekund för då hittar han på ngt rackartyg.

Knoll är sjukt envis, lixom jag. Så ni förstår ju vilken kamp vi har var dag, han vill bitas i näsan och allt annat och jag vill fostra han att inte göra det. Han vill äta ALLT, och jag vill bara ge honom valpfoder. Han vill morra när han har vissa leksaker i munnen, och jag ska lära han att inte morra. Han ska komma när jag ropar, vilket han iofs gjort sedan första dagen. Han ska gå i koppel och utan, vilket han gör. =) Vi önskar ju att han blir en framåt kille, som hälsar på alla, att han inte skäller på folk eller andra hundar och detta kräver ju en hel del övning. Att bara lära honom vad Nej betyder är ju en match i sig. Men jag måste säga att han är smart den lilla killen, han lär sig fort vilket är skönt. När lilla knoll gjort något dumt och blir tillsagd så tittar han upp med sina små hundögon så att man får dåligt samvete direkt... Jojo, han vet hur han ska göra. Fast mig lurar han inte, går inte på dom där tricken! =)

Oerhört viktigt att man fostrar en valp och visar hur allt ska vara när han är liten. Ger du en valp mat vid bordet så kommer du få en stor hund senare som tigger vid bordet. Vänjer du han att han får morra som liten kommer han morra som vuxen samma gäller med skall osv.

Viktigt att ge honom trygghet så han vet vem "flockledaren/na" är. (Dvs J & jag)

Det är givetvis helt fantastiskt att få ha ett sånt här litet liv i ens närhet, han skänker så mycket glädje.
Och även fast jag måste just nu när han ska bli rumsren gå ut med han kl 5 och stå ut med att han blir super pigg och vill busa efteråt så glömmer man snabbt det när man myser med han eller ser vilken livsglädje och nyfikenhet han har till allt. Att jag får sova lite, har svårt att arbeta, inte kan göra vad jag vill eftersom jag måste tänka på lilla knolls bästa, det spelar ingen roll! =)

Igår tex hade jag väldigt gärna satt mig på en uteservering när vi hade nästan 30 grader varmt, men tänker direkt på vad som är bäst för knoll, dvs att vara hemma och bli trygg i sig själv och oss först innan man drar iväg på massa nytt. Fördelen med en liten hund är ju dock att det är väldigt enkelt att ta med honom. Så många äventyr kommer det bli för oss dom närmsta 15-20 åren som en chihuahua lever.







Nam nam

Blir alltid så bortskämd hos mitt hjärta, i måndags vart jag serverad min favoriträtt som han gör så bra.
Kyckling med fetaost, grädde, pärltomater och oregano. Har lagt upp recept tidigare, ni måste prova! Utmärkt bjudrätt.

Knoll & katterna behöver tid att bli vänner...

Om du introducerar en ny hund i ett hushåll som redan har en katt, behöver din katt lite tid på sig för att få självförtroende runt den nyanlända. Detta gäller även om du väljer en hundras med rykte om sig att komma överens med katter. Båda djuren behöver alltid en egen plats, speciellt katten som verkligen behöver vara utom räckhåll för hunden, med tillgång till en kattlåda, mat och vatten.

Presentationen


Normalt reagerar katter på hundar genom att fräsa eller slå med sina tassar. De försöker också fly genom att springa iväg eller gömma sig. De kan också strila för att markera sitt revir. Men med tid och tålamod bör det gå att uppnå harmoni mellan hunden och katten. Men lämna dem aldrig oövervakade förrän du helt och hållet kan lita på att de uppför sig.

  • Ge båda djuren uppmärksamhet så ofta som möjligt. I de flesta fall är din attityd allt som behövs för att motverka allvarlig rivalitet eller fientlighet.
  • Placera din katt i ett rum med en uppåtgående flyktväg, såsom ett högt klösträd, en fönsterbräda, en hylla eller bakom en soffa. Detta ska aldrig vara din katts ”favoritrum”, eller det rum där sovplatsen finns. Välj ett neutralt område som ligger utanför din katts revir. Stäng fönster och dörrar för att hindra att din katt flyr. Det är bäst att de konfronterar sin rädsla så fort som möjligt!
  • Ta nu in din hund. Katten kommer nästan med all säkerhet att springa upp och sätta sig i säkerhet.
  • Efter ungefär fem minuter, tar du bort hunden och låter också din katt lämna rummet.
  • Återupprepa dessa korta presentationer. Till slut kommer din katts nyfikenhet inte kunna motstå att möta hunden ansikte-mot-ansikte.
  • Katter tar inte kontakt med hundar som plågar dem, kalla därför på din hund om det verkar vara fallet. Signalera alltid tydligt ”NEJ” om din hund är ovänlig på något sätt mot din katt eller om den försöker jaga den.
  • Se till att din katt har många möjligheter att smyga och slå på saker, annat än hundens svans.
  • Om du har tagit hem en särskilt bullrig valp, ska du hålla den i en valphage medan katten undersöker situationen. Håll presentationerna korta, men gör dem ofta.
  • Försök att ge din katt godis för att associera hundens närvaro med något gott.
  • Separera katter och hundar när de ska äta, så att de kan äta i lugn och ro, och inte blir frestade att äta ur varandras skålar. Kattfoder är inte bra för hundar och tvärtom.
  • Se till att din hund inte har tillgång till kattlådan. Hunden kan, förr eller senare, försöka äta upp innehållet!
(info lånad av Purina.se)

Nybadad knoll =)










Kladdkakemuffins -LCHF


Kladdkakemuffins

Jag är så glad (gottegris som jag är) för att det finns så mycket gosaker att smarra på utan kolhydrater. Inte just bara av den anledningen, men min kropp mår så mycket bättre av att äta den här kosten.

Överlycklig vart jag när jag fick syn på det här receptet så tänkte dela med mig till er som vill.

 

8-9 stora muffins (stora formar)


4 ägg
1,5 dl vispgrädde
2 vanijstänger
200 g 70-80% choklad
200 g smör (inte margarin)

 

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret på svag värme, smält chokladen i smöret. (spara ett par bitar choklad)

Vispa äggen fluffiga och tillsätt grädden + skrapet från vaniljstängerna, vispa smeten fluffig.

Tillsätt sedan chokladen och häll i formar och tryck sedan ner ett par små bitar (osmält) choklad i varje muffins. Grädda i ca 10 minuter. Muffinsarna ska vara lite kladdiga om du känner med potatissticka.

Ett tips till er som vill fuska lite, prova att slänga i daimbitar istället för chokladbitar i varje muffins, sjukt gott! Fungerar även super bra på vanliga kladdkakemuffins (alltså ej lchf)

Serveras gärna med vispad grädde och färska jordgubbar. MUMS!

 


Midsommar

Ang midsommar så vill jag bara meddela att vi hade det helt UNDERBART! =)



Sitter på tåget med knoll nu och uppladdningen för bilder suger, så ni får vänta lite med fler bilder från midsommar.














Vår kärlek

Knollis är hemma och är såååå underbar!!!














Jag kan inte beskriva mer än att vi är totalt förälskade i vår lilla kille! Han är såå duktig, går utan problem med oss på promenader utan koppel, han lyssnar på när vi ropar hans namn, alltså tror inte ni förstår han är heeeeelt underbar!!!














Utö

Idag är det onsdag och vi skall ta båten ut till utö vid lunch. Vi har planerat in fiske imorgon och efter att ha läst på så skall utö vara ett måste om man vill se det absolut finaste delen av skärgården i stockholm. Så jag ska ta med kameran och fota så att ni kan känna att ni varit med :P



Nu blir det till att packa kappsäcken fara på systemet och handla lite sen bär det iväg.

Hoppas ni får en grym midsommar, för det ska vi ha!! =)


3 dagar kvar!

Heeeej!!

Hur mår ni idag??

Jag mår bra, lite trött.. sovit lite dåligt igen. Drömde massa drömmar om Knoll & Wille bla =) Drömde att lilla knoll dock va en odåga och bestämde väldigt mycket hur allt skulle vara och inte. Så kommer det inte att bli om du läser detta knoll! Här ska mamma o pappa bestämma och du lyder snällt.

Vi pratade med uppfödaren igår som gav oss massa bra tips. Vi har verkligen hittat rätt känner man när man pratar med henne. Finns ju så många som inte bryr sig så mycket om sina hundar och bara föder upp o säljer.. usch.

Hon sa ialf att knoll kommer bli en eftertraktad avelshane bla pga hans fina stamtavla och eftersom han är den absolut finaste enl mig ;)

Hon berättade även att vi ska visa vem som bestämmer så fort han börjar förstå, vilket kan vara redan efter ett par veckor. Trots att han är liten och oerhört söt så måste man visa vem som är flockledarn. Annars tar dom där små envisa liven över serrni. Så vi ska i med våra fingrar i maten och se så att han inte morrar när han äter, vi ska gå in först igenom dörren och låta honom gå in efter, han ska inte sitta på högre höjder än vad vi gör utan sitta nedanför osv. Allt för att han ska lära sig vem som bestämmer, annars rätt vanligt att chihuahuor bestämmer mycket om dom inte blir rätt uppfostrade.









*Love*

Kärlek

Älskar den här bilden på mig och knoll! Vilket ögonblick, sånna kommer det bli många av ;)

Mitt lilla busfrö! Svansen gick tydligen även här som en propeller.

Kassler & annanasgratäng

Igår slängde vi ihop en liten gratäng.

Bryn kassler i stekpanna, skiva annanas på burk o små trekanter, samt dela på körsbärstomater. Släng detta i en ungsform och i med den stekta kasslern. Peppra och blanda dijonsepnap med flytande grädde, häll sedan över grädde och avsluta med ost på toppen. In i ugnen ca 20 minuter i 200 grader. Klart! Serveras med en sallad så har du en lchf rätt. Alt med ris om du äter kolhydrater.

Löprunda i hagaparken

Började morgonen trots dålig sömn i natt och träningsvärk från gårdagen med en löprunda i solskenet. Det var varmt, och jobbigt, men jag sparang hela rundan och det gick snabbare än igår. Nu har jag tagit en härlig sval dusch och sitter och dricker kaffe och citronvatten. Tänkte göra ett ryck och svabba av lite här hemma. Tappade bort ena mitt örhänge här hemma i förrgår och vill INTE att knoll ska hitta det och stoppa det i munnen, nä här ska det grundligt städas så att han inte sätter ngt i halsen.

Annars så ska jag hänga med virre idag igen =) Vi vandrade runt hela stan igår, tror vi var på varenda zoo för att hitta en säng till knoll, riktigt dåligt utbud måste jag säga att dom har. Men vi fick ju motion ;)

När snyggingen min (han var sjukt snygg imorse när han skulle till jobbet, jeans, skjorta och kavaj mums! ;)) slutat jobba ska vi även ta båten ut på picknick! =D *längta* Virre trycker vi oxå ner i båten ;)

Nu ska jag fixa lite med företaget, sen frukost och svabbning. Just det ska fixa försäkring till knoll oxå.

Hoppas ni har en underbar dag!


4 dagar kvar



Han har väldigt fin hållning. Man kanske ska ta och ställa ut den lilla krabaten hans pappa är ju trots allt champion ;)

Knolls säng













Frukost lchf



Började morgonen med en härlig löprunda! Vart 6,5 km äntligen var jag på g igen! Känner hur motivationen är på topp, kanske beror det på att när jag ställde mig på vågen här hos j i lördags stod den på 56,1 kg! D var år sedan jag såg den siffran. Är dessutom min målvikt =D Dock ska d ju på lite muskler på den här surkroppen också vilket som alla vet väger lite mer, så nu blir d springa och köra lite styrka sen till hösten loggar jag in mig på sats.

Nu sitter jag iallafall och njuter av frukost efter att ha tagit en lång dusch och kört inpackning i kaluffsen. Ska iväg och träffa virre snart =)

Frukosten som ni säkert förstår består av en kopp kaffe, (blir nog två..) en oopsie med smör, massa ost och skivad gurka på. Till det ett par körsbärstomater. Sög även i mig ett stort glas citronvatten =)

5 dagar tills vi får hämta våran älskling!!


tjing och ting

Tittut igen,

Idag for vi ju iväg tills j:s pappa som mjöd på mat. Riktigt gott, bästa var att han även serverade egen odlade jordgubbar med vispad grädde till efterrätt. Tror jag åt mest av alla? :O Är det gott så är det ;) Går ner mycket i mig som jag brukar säga.

Jag har shoppat till knoll!! haha är så sjukt nöjd över den här lilla regnrocken. Man ser dock inte så bra på bilden men jag ska visa er på knoll sen. Till det hittade vi även ett nytt halsband (se nedan) Nu är det bara sängen kvar, sen kan knollis komma hem =)

Knoll kommer inte bli en hund som ska springa runt i massa olika kläder jämt, men vi måste vänja honom som liten till att kunna ha på sig något eftersom han behöver en jacka i vinter när det är kallt. =) Jag tycker dessutom att han förtjänar en regnrock så han slipper bli kall och blöt dagar som den här... (öser ner och har gjort hela dagen)




Ha en fin kväll, tillbaka till min goda smoothie!!


LCHF Oopsies





4-6 st Oopsies

3 ägg
100 gram philadelphiaost
3 tsk finkrossad linfrö
1 tsk bakpulver.
1/2 krm salt

Garnera sedan med valfri smaksättning, jag använde det som fanns hemma dvs solrosfrön & pumpakärnor.
Nästa gång ska jag nog prova med sesamfrön.

Gör så här:

Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. (som när du gör maräng, du ska kunna he bunken upp och ner utan att något rinner ut)
Vispa sedan gulorna tillsammans med philadelphiaosten och linfröna.
I med bakpulver och vänd sedan försiktigt ner det vispade vitorna tillsammans med ostsmeten. Viktigt att du inte vispar runt utan endast vänder runt allt.

Klicka sedan ut 4-6 smetklickar på ett bakplåtspapper som är smord och strö över solrosfrö & pumpakärnorna. Grädda  det sedan i ugnen på 175 grader i ca 25 min i nedre delen av ugnen.

Detta var ett väldigt bra allternativ för bröd enligt mig. Super gott med smör, ost och några skivor gurka. Jag tröck i mig 2 st och är nu proppmätt =)

Smaklig måltid!

Ps smoothie´sen slängde J ihop, massa frysta hallon, en skvätt grädde och en skvätt mjölk, riktigt god! =) Ds


Lördag

Gårdagen var heeelt underbar!! Vi hann med så mycket och det var absolut ingen stress. Började med lite frukost, jag åt en avokado, ägg, och kaffe. Helt perfekt. J körde gröt frukost med juice ägg och kaffe. Det ser gott ut, men jag är nöjdare med min feta frukost. ;)

Klädde på oss och for iväg till knoll!! Så underbar lite kille vi hittat. Helt bedårande, han är lugn samtidigt som han är modig, han gillar att mysa och pussas, han är nyfiken, han är cool, han är vääääärldens finaste utan underdrift! Men sååå himla liten.. som en liten.. råtta? Kan säga att han ser mycket större ut på bild än vad han är i verkligheten.
Men guuuud vad vi längtar tills han kommer hem.
Vi lämnade snuttefilten där så att den skulle lukta mamma och syskon för att han ska ha med sig något som känns tryckt när han kommer hem till oss. Valparna inkl knoll började rätt snabbt att bita i elefanten som sitter fast på filten. Antar att det var bar betyg för snuttefilten ;)




Busade gjorde vi så lillsvansen gick som en propeller ;)

Somnade på pappa =)

Vi busade länge och myste och tog en massa bilder på vår lilla kärlek innan vid for därifrån. Ville inte åka! Tur det bara är en vecka kvar tills han kommer =)

Vi for sedan in till stan och lunchade en sjukt god sallad. Rödbettor, chevré, pinjenötter, honung, grillad paprika mm Mmmm! Sedan hittade jag min fiiina klänning som jag letat efter, sjukt snygg! *överlycklig* Vi tog sedan en kaffe och va förbi zoo för att köpa saker till vår lilla bäbis. Vart massa leksaker, godis, mat, tuggben, kloklippare, halsband,(dock ett töntigt då det var de enda valphalsbandet som passa vår lilla kille..Får uppdatera med ett snyggt sen när han växt lite) koppel. Vi kikade på säng, hittade en som var ok men jag ville gärna kika vidare så ska kolla på det idag efter vi varit på lunch hos j:s pappa.



När vi shoppat klart for vi till båten och åkte runt sthlms skärgård i strålande sol, super mysigt! Känner mig så bortskämd när jag vet vilken kille jag har lyckats fånga ;) Han har verkligen allt och vi trivs såå bra tillsammans! <3
Efter båtåkandet lagade vi ihop en smarrig middag, drack lite vin och kollade på en film och satt och pratade om knollis =)





Ne, nu ska vi tydligen iväg på zoo!

Ha en fin dag!

Uppdaterar med bilder sen.

Lördag morgon


(Rätt nyvaken osminkad jenny med frisyr stylad från natten)
Sitter ute i soffan och väntar på att J ska vakna nån gång..... Jag har varit uppe och flyttat in alla mina kappsäckar i min klädkammare, har hängt upp allt fint så nu vill jag nästan bo där inne ;P

Idag ska vi hälsa på vår lilla bäbis!! =) Vi dukade fram med underlägg och fina skålarna jag köpte! Kanske jag aldrig berättade? Men snuttefilt med en elefant är köpt samt två fina skålar i rostfritt med svart gummi därunder, samt självklart tassmönster på sidorna. Precis som jag ville ha dom.

Det vart iallafall jätte fint!! Knoll kommer trivas, vi ska åka till en chihuahua affär på söder sen och köpa mat, säng, koppel och halsband, leksak, mm =)

Näe nu orkar jag inte vänta längre, ska slänga mig in på sängen och lyfta på ögonlocken ;) Prova det om ni vill att ngn ska vakna, lyfta på ögonlocken alltså haha grymt effektivt! ;)

Ha en härlig dag nu sötnosar!

Yes

jaadå, räckte att föreställa sig springa i dom slutsålda fina skorna så kom det ett mail med att det finns ett par i min stlk, betällda och skickade till J ;)



Bara klänningen kvar nu, den har jag dock inte visat er, men den är jätte söt, dock var den slut i s-vall.. men jag har ju sthlm, så ska springa och leta reda på alla *pip* butiker för att hitta den ;P

Vissas fel är rätt, och vissas rätt är fel.

Nu drar jag till elsthlmo! Tåget tuffar iväg om en 20 minuter, kapsäcken är packad och jag är redo för att komma ner till min fina kille! Imån ska vi hälsa på knollis lova att knäppa massa bilder så ni ska få se =)

Hörrni, vi hörs i helgen! Hoppas ni tar tillvara på helgen och gör det ni känner för.

Här får ni en bild på mig just nu.

Love

Happy Friday








Ge mig, tack =)














Nu är det morgon, är vi vakna?



Solen skiner igen! =) Underbart, hoppas den är här för att stanna. Man mår ju så mycket bättre.

Imorse när vi satt på väg in hit på jobbet så stannade vi i ett röljus, där mitt i stora korsningen (fyrvägskorsning från motorvägen) stakade sig en kråka fram och picka på vägen.. hahaha han va så rolig! Gick man där och leta efter mat stackarna.. Han måste ha gillat att ha spänning i sitt liv ;)

Torsdag idag, ska färdeställa det jag påbörjade igår samt lära mig lite nytt. Alltid skoj. Sedan får vi se vart näsan tar mig idag hörrni.

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Love


Mår förträffligt bra.

Ah härligt, som ny! Vart en peeling idag och nu sitter jag inkletad med en härlig fukt mask i ansiktet. Kinderna blommar och jag känner mig på väldigt bra humör. Vann dessutom nyss en biljett till sthlm på tradera. Grym site ;)



Nu ska jag ta och filura lite på vad jag ska packa kappsäcken med, blir ju borta ett tag från norr =)
Mot äventyrskogen! (J:s lgh) haha Fast inte bara, ska ju till utö, hälsa på och hämta hem knoll ute i skogen =) åka båt, umgås med massa nytt folk och myyyysa med min kille. *längta*




Till er

Knappt 400 kalorier borta efter lunch promenaden, speedade på rätt bra och gick knappt 6 km. Härligt!
Nu ska jag dyka ner i jobbet, ville bara att ni skulle veta hur duktig jag var =P



Btw till lunch vart det en gräddig köttfärssås med massa sallad, samt ett par kyckling ben. Slänger upp en bild på mammas version, bara så att ni blir frästade :P



Smoothie al la LCHF

Hittade precis ett smarrigt recept på en enkel smoothie. Den här ska jag prova, har varit sugen på en sån i flera dagar nu! Läskar nog bra en solig dag =)



Ingredienser
1 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 dl frusna bär
1 dl bubbelvatten

Gör så här
Ta fram din mixer och häll i ovan nämnda ingredienser. Mixa på i några sekunder och det är klart!


Tacos al la LCHF

Jag älskar verkligen tacos! Hade varit kul att veta hur MÅNGA ggr jag igentligen tryckt i mig den rätten... förmodligen tusentals... NamNam!





Jag och sis kockade till detta i söndags, det bästa är nog att man får äta nästan allt utom skalen. Dessutom kunna vräka på ost, fet guacca, massa sallad och mumsa isig. Tacosåsen kanske inte är den bästa, men so what? det är så det kan man lyxa till det med! *seckel*

Mitt tandvatten rinner bara jag tänker på den här rätten!

Så för er som kör lchf, hem och laga till tacos ;)

Köttfärs + tacopulver
krispig grön sallad
paprikor i olika färger, gärna gul & röd.
pärltomater för att lyxa till det, dom är mycket godare (och dyrare tyvärr)
guacca med fetaste cream freshen och använd perfekt mogen advocado samt mycket vitlök.
en ost du gillar, vräk på ;)
röd el gul lök.
gurka
tacosås
soltorkade tomater inlagda i oljagottigott (kommer inte ihåg va det hette)
Kiwi är oförväntat gott till.

Smaklig måltid!

Onsdag

D smattrar utanför fönstret.. mysigt fast mest irriterande då jag hade tänkt att ge mig ut och springa.. Får hålla mig tills lunchprommisen som börjar rota sig som en rutin. Härligt!

På fredag blir det tufftuff-tåget mot storstan =) *längta* för på lördag ska vi hälsa på knoll!! =) Sen är det bara 1 vecka kvar tills vi ska hämta honom =) Vi längtar sååå! =) Vi ska mysa så mycket alla tre, han kommer få så mycket kärlek den där lilla krabaten. Man kan nog säga att han kommer till rätt lilla familj =)




Alla promenader, båtturer, simturer, äventyr, leksaker, all bus och lek, vi ska jaga kusar i skogen, fiskar i havet, fåglar på bergen, vi ska gå långa mysiga promenader utan koppel (när han lärt sig det så klart) Han ska få åka bil, umgås med alla våra vänner, han får en bror wille med fru (mimmi) som gudföräldrar ;) Jaa det här kommer bli bra!

En riktig vän finns alltid med





Powerwalks

Jag har faktiskt inte legat helg på latsidan dom senaste dagarna, har kört lite powerwalks även en idag nu på lunchen. 5,77 km på 50 minuter (se nedan) Så ikväll är jag redo för en löprunda! =) Nu ni latmaskar ska ni få se på andra bullar.

Detta kommer från min runkeeper:

Completed a 3.62 mi. walking activity.
13 minutes ago
Completed a 5.33 mi. walking activity.
2 days ago
Completed a 3.56 mi. walking activity.
4 days ago
Completed a 3.56 mi. walking activity.
5 days ago

Vi har bara varandra

Igår efter jobbet gasade jag iväg och mötte upp världens bästa datahacker =) Vi satt oss på O´leary´s och käkade lite medans vi gick igenom den 16 sidiga offerten. Behöver jag säga att det tog 3 timmar? Rätt kille på rätt plats, har fått många tips och ?:en nu som vi måste reda ut. Tack och lov finns det människor som förstår det där språket. Kan säga att nog inte många av er som läser skulle ha en susning om vad som står i den där, och det hade knappt vi heller.. Det är stora pengar i detta därför måste vi vara väldigt noga med att allt blir rätt, att alla våra krav är tydligt framförda så att det inte finns marginal för missförstånd. (Tydligen ngt lata datahackers annars mycket väl kan utnyttja...) Ajabaja!

Är ialf oerhört tacksam för all hjälp vi får från alla håll. "De du ger, kommer tillbaka till dig" är ett ordspråk som fastnat hos mig, tycker det stämmer väldigt bra. Prova själv att ge mer till dina nära och kära samt till främlingen i butiken, på gatan eller varför inte chefen? Det kan räcka med ett leende, en komplimang till butiksbiträde eller bara en kort konversation. Erbjud dig att hjälpa någon, eller överraska någon du tycker om. Det behöver heller inte vara mycket, glöm inte att det är tanken som räknas!



Ps, jag ska träffa knoll den här veckan!! =D =D ds.

Dit vinden tar oss



Mycket att tänka igenom efter gårdagens möte med datahackern. Nu blir det the secret som f*n! ;)









Midsommar på utö









Planeringen för midsommar är igång, i år ska den firas med J och hans vänner på en ö i sthlms skärgård, Utö.
Stuga är hyrd i en vecka så jag och j ska ta hans båt ut redan på onsdagen =D Mysa lite innan vi firar midsommar med alla andra.
Detta ser jag fram i mot och har satt som nästa mål med träning och kost.

Har fuskat lite i helgen både med godis och chips. Skyller på den färdiga tzatsikin som vi köpte, massa tillsattser och socker och då kommer suget efter andra gosaker rätt snabbt tyvärr. Så nu har man lärt sig att det är bäst att tilllaga allt själv och inte fuska med färdigköpta röror.

Kanske ska ta och fundera ut ikväll vad vi ska äta på vår lilla minisemester på utö. Massa grillning blir det ialf hoppas jag. Namnam! Älskar att det mesta funkar på grillen, mmmmm ska nog ta med kyckling, fisk, kött, massa grönsaker och feta såser! Göra knyten med folié.... Japp! Får planera vidare ikväll!

Tjing!



Prylar till knoll

Snart kommer lilla knoll hem och vi måste införskaffa lite prylar, svårt att bestämma sig för vad man vill ha...

Jag har varit runt på alla zoo butiker här i stan men hitta ingenting som passa, har surfat runt en massa men tycker det finns lite att välja på... Hur gör alla som har hund?

Ja en fin säng ska han ialf få, vad sägs om den här?



Jag får beslutsångest gällande hans hallsband. Fast ett personligt hade nog dock varit något kankse, typ ett liknande ni ser här fast som det självklart står Knoll =)


Matskålar är svårt oxå, vi vill ha rostfritt fast jag vill inte ha för tråkiga. Det ska gärna vara svart gummi under så att dom står stadigt, snygg design om det nu går att få på dessa... Sedan är ju lilla knoll så pytteliten att alla skålar känns förstora... stackarn kan ju bada i dom flesta jag sett.



Knoll skall tydligen redan i höst ha en tröja på sig för att inte frysa, hittade den här fina, tror han kommer bli väldigt stilig i den ;)



Vad sägs om ett par Uggs? Haha J skulle inte gilla om jag köpte sånna, tror inte knoll heller hade varit så förtjust :P


Näe, vår lilla kille ska bara få det bästa. Han kommer absolut inte bli en fin hund som sitter i en väska! Han ska bli en modig liten kille som vill hänga med på alla olika slags äventyr =)

Han kommer bli grym, ni ska få se ;)






Love


Jennifer Newberry



Har man en grym barndomsvän eller vad, in med er och lyssna på henne! Så himla vacker!!

http://www.jennifernewberry.com/

Skålade in våra 30 år tillsammans i helgen när hon var hemma på besök (hon bor i usa) Så himla roligt att ha henne hemma, trots att vi inte setts på 2 år, känns det som att vi sågs igår. Underbart!


Christine & jen.







Jag lever =)



Hoho, tänkte bara meddela att jag lever, njuter till fullo av min helg med vännerna och det absolut underbara vädret.

Party, grillkväll, solning på båten, jordgubbar med gärdde är en del av gobitarna som jag njutit och njuter av just nu.

Bilder och mer updates kommer senare! Går ju fan inte att ladda upp bilder... bläää..

Ha en fantastisk dag hörrni!



Snart är det vinter igen =P









Längtar lite faktiskt.. ;)

Att tänka på när man skaffar valp

Hittade lite tips om vad man bör tänka på, ska bli såå himla mysigt med lilla knoll! =D



Topp 10 vad vi tycker valpägarna behöver när valpen kommer hem är:

1. Ett mjukt och behagligt hundhalsband. Gärna ett ställbart, som kan växa med valpen. Storlek 35 cm brukar passa de flesta raser.

2. Ett hundkoppel. Tänk på att inte välja ett som är för tungt (läder kan passa bättre till unghunden). Nylonkopplen är lätta och slitstarka.

3. En hundsäng eller hundkorg. De flesta hundar gillar att ligga lite trångt och att kunna kura ihop sig mot höga kanter. Hundkorgarna utförmade som iglos eller små grottor brukar vara populära hos valpen.

4. Mat och hundvattenskål. Det går egentligen bra med vilka skålar som helst. Fördelen med en hundvattenskål som är avsedd för hundar är att den är stadig och lätt att rengöra. Vi har flera snygga varianter som passar bra in i en modern inredning.

5. Hundleksaker - valpen är busigoch måste leka! Allt brukar vara populärt, bollar, pipdjur och dragleksaker.

6. Hundgodis går det åt i mängder. Det snabbaste sättet att få en valp att förstå hur man önskar att den ska bete sig är att belöna rätt beteenden - om och om igen.

7. Det kliar i valpens tänder. Spara soffor, skor och annan inredning och se till att valpen har hundtugg och hundben att tugga på. Tänk på att det är skillnad på kvaliteten. Vi säljer endast tugg av god kvalitet och med naturliga råvaror.

8. Klotänger finns i mindre och större modell, beroende på din ras. Du bör klippa klorna ofta i starten, lite varje dag. Detta för att vänja valpen vid att det inte är farligt.

9. Valpschampo. Ett valpschampo är milt för den unga hundens hud och päls. Använd valpschampot i starten till din valp.

10. TräningsDVD. Är det första valpen eller om det var lång tid sedan ni sist hade en liten i familjen, fräscha upp dina kunskaper med hjälp av en pedagogiska DVD-film.

(info lånat från dinhundshop.se)







God... eller dålig morgon?

De ena avlöser det andra.. Inatt vaknade jag av att jag fick nackspärr..... inte särskilt kul med tanke på att träningen skulle börja idag igen. *morrar*

Satt på mig träningskläderna och allt för att trottsa, dock var jag så illa tvungen att lyssna på min kropp när det tog stopp redan innan jag satt min fot utanför dörren. TYPISKT!
Kanske behöver jag lära mig att min envishet inte alltid kan få bestämma...?

Men men, om ett par dagar ska jag vara ute i spåret igen, med runkeeper. Så då kan ni som är vän med mig på FB följa mina rekord som skall slås för varje gång.. Får se hur det går ;)

Idag är det sommar ute, strålande sol och blå himmel, klänningen är på! Älskar sommar & sol! *lycka*

J är på väg ner till motala och ska hämta hem sin nya båt! Jiiihooo! Så fort jag kommer ner till sthlm blir det bååååt! Ska köpa en liten flytväst till lilla knoll oxå så han kan åka med säkert! =)

Nu ska jag söka reda på statestik till AP:n för imån skall den granskas av ett proffs.

Ha en underbar dag alla fina där ute!



Förslag på vad som kan göras med grönsaker -LCHF

*Strimlad vitkål, koka i lite grädde med salt, nymald svartpeppar och en klick smör.
*Strimlad vitkål smörfräses mjuk i en stekpanna, salt och peppar.
*Vanligt kokt vitkål, kokad med några svartpepparkorn och salt. Ev strö över vid servering hela spiskummin frön.
*Paprika i olika färger, finhackad med gul lök, smörfräses med en aning salt och peppar.
*Riven blomkål smörfräses mjuk i stekpanna.
*Rotmos för dem som tillåter sig det.
*Ärtmos, broccolimos och blomkålsmos. Jag gör så här: koka grönsakerna lite mjuka i lättsaltat vatten och slår av vattnet och tillsätter redigt med smör och mixar.
*Sparris får man inte glömma, i synnerhet när de är färska och fina.
*Zucchini i bitar, smörfräs den mjuk med lite salt, peppar och basilika.
*Zucchini hyvlade  likt pasta, kokta i lättsaltat vatten eller smörfräses.
*Goda röror och sallader.

 


LCHF update

Jag har ju fuskat en hel del den senaste veckan med min kost, men from igår var jag tillbaka på lågkalori kosten, och det känns redan bätte! (trots att jag fuskade med godisrem igår...)

Jag kan verkligen påstå att det gör skillnad i kroppen av att skippa kolisarna. Jag känner mig piggare, känner sig inte uppsvälld även fast jag äter som en tok! Jag har gått upp ett kilo under tiden som jag gottade till det, så detta ska brännas bort nu igen, va ju såååå nära. Tur det går snabbt att ta igen =)

Idag har jag ätit 2 portioner med tacos (självklart inga bröd, chips el majs) men allt annat gott!! Mmmm! Till middag slängde jag och caroline ihop kycklingfilé med tzatsiki & beasås samt en stor färggrann smarrig fetaost sallad.


(snodde bilden från jills blogg)
Jag hade dock mycket mer tzatsiki samt beasås på det. Gick ner ett par portioner även till middagen.

Ang ryggskottet så är det mycket bättre, funderar faktiskt på om jag ska ta mig ut på en löprunda i mån, börjar ju krypa i benen på mig! Ska ni hänga med? Kommer förmodligen inte alls gå lika fort som sist tack vare mitt lilla uppehåll.

Ska kolla lite tv och drömma om knoll nu sen blir det go natt kapp säck. Imån serverar jag ägg & bacon till frukost och självklart ett stort glas citron vatten.

tjing!


Snart blir vi 3

Jaaaa, lilla bäbisen är tingad och levereras strax efter midsommar då gulltruten är 8 veckor.

J var och träffade vår lilla sötnos igår, hade såå gärna varit med men var tvungen att jobba. Men gav J som har koll ansvaret för att kolla vad det var för en liten rackare, han tog med sig en kompis och for ut, båda fastnade för den här lilla livet! (Är igentligen bror till den vi först tittat ut)

Det var igentligen en kennel som skulle ha honom för avel, men hon gick med på att ta den som vi först kollat ut så vi får våran lilla prins! =) *lycka*

Så idag svävar jag på moln =D





Mest lik mamma vart han oxå =)



Som en liten fis bara ;)



På slutet somnade jag..









Knoll












Helgen i bilder (know u like it)



Undra vad dom prata om? ;P





Rökta räkor, mums!




Hitta man en kompis ;)



Efter vindhem hittade vi mami & papis vänner så vi la till utanför och hoppade över till deras båt, drack lite vin och satt och surra.




jakt & fiske mässan i matfors.



Max lyx milkshake sjuuuuuuukt god!!! TESTA!!


Indiskt, mmmm!



Tur jag skaffat en båtvan karl som fendrar ut så snällt =)


Mitt hjärta smälter


Bra att veta om citron!

Citron är en billig, lättillgänglig citrusfrukt, populär för att smaksätta drycker. Och till garnering. Citronen är en rik källa av C-vitamin. Den innehåller också vitaminer som B-vitamin, riboflavin och mineraler som kalcium, fosfor, magnesium samt proteiner och kolhydrater.



1. Bra för magen

Citron fungerar som en blod renare och som ett rengöringsmedel. De hjälper att elimera avfall både effektivt och skonsamt. Intaget av citronsaft kan bota förstoppning. Det är även känt för att lindra hicka när konsumeras som en juice. Citronsaft fungerar som en lever tonic och hjälper dig smälta maten genom att hjälpa levern producera mer galla. Det minskar mängden slem som produceras av kroppen. Det är också tänkt att hjälpa lösa gallsten.

2. Utmärkt för huden Citron, som är en naturlig antiseptisk medicin, kan delta för att bota problem med huden. Lemon är en C-vitamin rik citrusfrukt som förbättrar din skönhet, genom föryngrar huden inifrån och på så sätt få en glöd i ansiktet. Daglig konsumtion av citron vatten kan göra en enorm skillnad i utseendet på din hud. Den fungerar som en anti-aging åtgärda och kan ta bort rynkor och pormaskar. Lemon vatten om de tillämpas på de arealer för brännskador kan tona ärr. Som citron är ett kylmedel minskar den brännande känsla på huden.

3. Motar halsont
Citron är en utmärkt frukt som stöd i kampen mot problem i samband med halsinfektioner, halsont och halsfluss eftersom det har ett antibakteriellt egendom. För halsont, späd en halv citron med hälften vatten och gurgla ofta.

4. Viktminskning
En av de stora hälsofördelarna med att dricka citron vatten är att det banar väg för att förlora vikt snabbare, vilket fungerar som en stor viktminskning åtgärda. Om en person tar citronjuice blandat med ljummet vatten och honung, kan det minska kroppsvikten också.

5. Minskar feber

Citron vatten kan behandla en person som lider av förkylning, influensa eller feber. Det bidrar till att bryta feber genom att öka svett.



Rast!

Tittut på andra sidan!

Hoppas ni haft en härlig ledighet och ätit så ni blivit rund & go! Det har jag gjort =D

Speciellt eftersom jag åkte på ryggskott!!! Jaa, när jag var i full gång att måla mammas bord, hade kanterna kvar på ena skivan och skulle lyfta upp den från marken...Aj!

Har sedan dess kännt mig som en gammal kärring...



Symtom på ryggskott

Ryggskott innebär att man får snabbt eller smygande smärtor i ländryggen, som sitter längst ner på ryggen. Det kan kan ibland bero på diskbråck, kotförskjutning eller hoptryckta eller slitna diskar, men oftast hittar man ingen orsak.

Åtta av tio personer får ont i ryggen någon gång. Ryggbesvär är ungefär lika vanligt i alla åldrar, till och med hos barn och tonåringar.

Ryggskott är vanligast i nedre delen av ryggen, ländryggen. Värken kan komma plötsligt med smärtor från muskler, kotleder, diskar och ledband. Ibland strålar värken ned över skinkor och höfter och kallas då ischias. Ryggen låser sig.

I början får man mer ont av alla rörelser. Vartefter det blir bättre är det bara vissa rörelser som gör ont, till exempel att stå framåtböjd, sitta eller vrida sig.

_____________________________________________________________________________________________

Men vet ni, efter lite värktabletter och några glas vin så mådde jag rätt gott ;P

Har haft en härlig helg om man bortser från det, J har varit här och vi har hängt en hel del med mami och papi  på båten samt tobbe och maggan, hunnit med middag på vindhem, grillning hemma, varit på oscars, casinot, va på ngn indisk restaurang samt en annan och smällde i oss black and white med världens godaste beasås, tur man gör lchf så man kan gotta i sig allt! Har dock fuskat med godis, glass, kolisar hela helgen hehe. Är det helg så är det ;)

Var även på en fisk & jaktmässa och shoppade ett kastspö (läs:j gjorde) Vart ett par godisremmar där med det charmiga med festival/mässor ect, dom säljer häxvrål ;)

Men idag är jag tillbaka på lchf, ska bli skönt att få lite rätsida på kosten, hoppas att jag kan springa lite här om ett par dgr oxå, just nu får man nog vara försiktig så det inte blir värre, för känns mycket bättre! =)

Näe, nu ska jag dyka ner i mina generella villkor och regler igen! Full rulle på jobbet idag! love it!

 



Trevlig Helg


Kärlekens dag!

Idag kommer min älskling på besök!! =D Ska bli så mysigt, nypa på varandra hela helgen ;)



Snart blir våran lilla familj 3 st! igentligen 4 faktiskt, men ena sonen bor ju här hemma och hur gärna jag än hade velat ha honom hos mig, så måste jag tänka på hans bästa, vilket är att få springa fritt här på gården som han vill och är van vid, vara med sin kärlek mimmi och inte behöva sitta instängd i en lgh i sthlms innerstad. När det gäller Wille har jag nog aldrig varit egoistisk, han förtjänar dom bästa förutsättningarna för att må bra och få röra sig fritt. Kanske därför han är mer som en liten hund, än en katt?

Han kommer alltid som en liten hund när jag ropar på honom när han är ute och busar, han pratar väldigt mycket, pratar man med wille så får svarar han nästan jämt, han säger till när han vill ha mat, när han ska gå ut, ibland vill han bara prata av sig känns det som, han älskar att gosa med allas fötter dom kan ha stå och krama i evigheter, han är envis och har hett temprament (som han ärvt av mig..) Han har alltid velat äta det jag ätit sen han liten var. Älskar choklad och glass! När jag öppnade frysen när vi bodde i gbg så kom han alltid springande, han visste vad som fanns där inne. =) 

Han dricker kaffe, och gillar att få kanelbulle doppad i kaffe!?! Han älskar att busa, och blir alltid på bushumör när jag kommer hem hit.

Han är världens charmigaste lilla kille, kobent fram och hjulbent bak, långa bakben som en hare, kort svans som står rakt ut och fungerar mer som roder har vi förstått. (se bild)

Får göra ett tillägnat wille inlägg med mer info ang honom senare tror jag, finns så mycket att berätta =)



Mammas lilla bäbis! Ska försöka göra ett lika bra jobb med brosan din wille ;)



*Love*

Today in pic..

Idag har det varit full rulle här hemma, först gasade jag iväg med papi till jobbet, handtvättade A:7an så jag fick beröm ;P






Drog på mig koftan för en tjuga ovanpå linnet, vart dock varmt så fick plocka av den sen.

Sen var jag iväg och köpte present till mami, vart lite plock från olika ställen, men tror jag lyckades rätt bra, hon sa det gång på gång ialf =)

Det vart 3 olika ljuslyktor, en skål, 6 st bordsunderlägg till uterummet, 2 ljus till en ljusstake samt häxvrål som hon älskar.



For sedan iväg med mamma och handlade en ny ytterdörr samt målarfärg då jag tagit mig an att slipa upp och måla om hela bordet i uterummet med 2 tilläggsskivor. Kommer bli såå fint, vitt bord och massa rosa =D Precis min smak! Tänk er en höstkväll med ljus i lycktorna... Får man längta efter hösten nu..? =)

Va förbi pappa som meckade i båten.. (åskan har slagit ner i ena motorn...)



Väl hemma var det bara till att börja slipa... Många snorungar (dvs systrarna v) som hackat med gafflar och knivar i det bordet som små, har fått slipa en hel del för att det ska bli jämt kan jag lova! *phjuuu* Har typ sokerdricka i armen fortfarande av den där slipmaskinen..


Vi fick duka upp på ett litet bord för middagen... vart mysigt det med =)



Grillat bjöds det på idag, revben, kycklingspätt, avokado/fetaost sallad, vin, fetaost röra, gräddsås , (ris till pappa).





Grädde och blåbär till efterrätt. MMMMMMMMM!



PS. Jag har fått mail =)




Morning

God morgon alla fina!

Hoppas ni mår bra!?!

Igår var en sån där härlig dag, efter att vi släppt av carris på tåget så for jag och mamma och käkade lunch, vart bää, bää gryta (lamm) ;P med saffrans ris, dock skippade vi det och dök ner på sallads buffén eftersom vi knappt äter kolhydrater. Efter lunch vart det en sväng till kontoret för att bocka av ett par grejer, sen for jag ut till birsta för att spana lite, hittade två långklänningar, äntligen! Passar perfekt både till vardags och fest. Sen var jag förbi veromoda och där hade dom minst sagt rea, 20-./plagget. Hittade 2 koftor och ett par byxor, det kallar jag fynd! *nöjd!*

Efter shoppingen hängde jag med tessan ett tag, va ju ett tag sedan men nu är vi uppdaterade igen, kan hända mycket i vissas liv på väldigt kort tid, medans andra kan gå i samma hjulspår i evigheter...

Väl hemma sen avnjöt jag en lchf middag bestående av vitkåls-pasta och köttfärssås samt ett par glas rött tillsammans med mami och papi, mycket trevligt. Satt även och kikade på polisen (grannen) som klippte gräset, en jävla fart var det på honom i svängarna haha!

Sedan var det myskväll med wille tills vi somnade. Som jag saknat den lilla rackaren och han mig verkar det som =)


Sometimes...


Gooodis



Sån här kran ska jag skaffa när jag blir miljonär =D

Words



Känner mig inte kry...



Usch har kännt mig lite hängig sedan igår, det är någon elak sak i min hals. Tack J, far man och snurrvlar runt och ska pussas så dom biter sig fast på mig istället... ajabaja!

Har dock druckit massa citron nu så förhoppningsvis går det till sig, hett tips om ni känner att ni håller på att bli sjuka, verkligen alltså. Drick en halv pressad citron i ett glas vatten varje morgon och även på kväll om ni känner att ni har något skit i lillkroppen. Efter det kör ni självklart "the secret" (tänk att detta hjälper och att du blir frisk och kry, föreställ dig gärna hur du mår prima och gör något ansträngade, springa, gymma ect)

Ett annat tips är att tänka jag är "frisk frisk frisk" absolut inte tänka "Neej jag ska inte bli sjuk" Detta pga att du lurar kroppen/hjärnan när du tänker frisk att tro att kroppen är frisk, tänker du inte bli sjuk så hör den bara sjuk... så blir du sjuk.

Så nu ni, imorgon är jag tillbaka ute i löpspåret, är full med energi och mår som en prinsessa! =)

Tjing och ting!

RSS 2.0