LCHF Middag











Fredagsmiddag vart jag serverad av min älskade kärlek som slängde ihop kycklingrätten ovan. Underbart gott!!

Vi skippade rotfrukterna som är med i receptet och gjorde en god sallad med groddar, plomontomater, gurka, röd paprika, avokado, rödlök och vinigrett istället. Rekomenderas verkligen! Detta är en rätt man blir beroende av skulle jag påstå.

Ang vinet så var det absolut ett som vi kommer köpa igen, kostar endast runt 60.- och riktigt gott! Sharez eller hur det stavas vin var det. Mums =)

Här kommer receptet som är lånat från lchfrecept.se

Ingredienser:
2 kycklingfiléer
ca 1/4 fetaost + lite extra till såsen senare ca 1/2 dl
1 msk oregano, torkad
Körsbärstomater ca 8 st (kan uteslutas)
smör att steka i
1-2 dl grädde

Grönsaker:
En liten gul lök
En liten röd lök
En bit purjolök
En morot
En fänkål
Olivolja


Gör så här
Skär grönsakerna i stora bitar, moroten i stavar. Lägg dom i en smord ugnsform och ringla olivolja över och rosta dom i ugnen på ca 225 grader tills dom känns "al dente". Krydda efter egen smak.

Under tiden som grönsakerna rostas:

Smula sönder fetaosten i en skål med en gaffel och blanda med oreganon.
Snitta kycklingfiléerna och lägg i fetaostfyllningen. Bind dom gärna med köksbomullstråd så dom håller samman.
Salta och peppra och fräs dom vackert bruna i smör och låt dom bräsera färdigt under lock i stekpanna. Späd med lite vatten då och då.
Tag ur filéerna från pannan och lägg åt sidan. Häll i resterande fetaostblandning från skålen (räcker med ca 2 msk) och rör runt tills det smälter samman.
Häll i grädden och halverade körsbärstomater i skyn och låt det koka upp och sjuda en stund tills tomaterna mjuknar och saftar sig något.

Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0