Rödvinsfläckar

Visste ni att om ni spiller rödvin på en tröja, byxor, matta el dyligt så ska ni hälla vitt vin på det? Bra husmorstips om ni är klumpig som mig!
alt tips som kommer från Solveig, googla henne om ni behöver hjälp med fläckar, den damen har sten koll på ALLA fläckar! =)

"Rödvinsfläck på vit kofta, har provat med citronsyra samt flytande galltvål, men fläcken är kvar, hur ska jag göra?

Prova att spraya på med Tabort oxi enzym, gnid in REJÄLT. Låt ligga ca 15 minuter. Spraya på igen och gnid på tills fläcken är borta.
Lycka till!"
Solveig

"Hur får man bort nagellack på skinnsoffa?

Till skinn är det Galltvål som gäller, men om du tar försiktigt med Remover utan aceton på en tops och gnuggar försiktigt bara på lacket. Därefter baddar du med flytande koncentrerad Galltvål och gnider bort resten. Tvätta efter med vatten.
Lycka till!
Solveig

Ska flytta till en kommunal hyresrätt efter att en gammal par har bott och kedjerökt under många år. Det luktar så pass mycket att även andra rökare känner av lukten. Vi har ställt in ammoniak och klorin under flera dygn, dock utan resultat. Har du något bra råd/tips? Tackar på förhand för ditt svar.

Torka runt målade ytor med ättiksyra 24% och vatten. Blanda 4 liter vatten med 1 flaska ättiksyra 24%. Ställ sedan ut massor med skålar fyllda med ättiksyra och låt stå tills lägenheten känns fräsch. Använd handskar.
Lycka till!
Solveig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0