Knoll

Man blir ju inte annat än stolt över att man har världens underbaraste lilla hund.



Kan stolt säga att alla älskar vårt lilla busfrö. Han har den bästa energin, elaka hundar älskar knoll av någon anledning..? Hundar som absolut inte kommer överens med chihuahuor/andra hundar leker med knollis i flera timmar och deras hussar och mattar blir lika förvånade varje gång.

Knoll är väldigt gotrogen och vill springa fram till ALLA hundar och vill leka. (vilket är bra på gott & ont, vi får vara försiktig med vem han får gå fram till, men dom flesta går jättebra!)



Han verkar vara en sån där hund som hundpsykologer använder sig av som den perfekta förebilden för andra hundar.



Han är underbar och alla älskar honom. Vi var hos vetrinären i fredags, där fick han snabbt beröm för sitt fina temperament.

Nu när vi var i tallin så hade vi honom hos ett par vänner, som redan skriker efter att få träffa honom igen =)

Jaa, vi får faktiskt sträcka lite extra på oss när man tittar på vilken oerhört fin hund lilla knoll blivit. Han är nu 6,5 månad, skäller inte i onödan, skäller nästan aldrig faktiskt, trygg i sig själv,  leker med alla, han är en modig kille som vill fram och hälsa på alla människor (så glad att han inte är som dom chihuahuorna som står bakom matte/husses ben och skakar) han är envis, som mig? =) Han är rolig att reta, för han blir verkligen sur haha så söt.

Enda nackdelen om man nu kan kalla det nackdel är att när han blir glad och exalterad så biter han tag i folks näsor? haha kan faktiskt göra rätt ont.. men man kan lixom inte riktigt bli arg eftersom han är så oerhört glad. Det händer oftast om han inte träffat oss på länge, vi försöker dock att inte ha han vid ansiktet numera. Men det är svårt han är ju så ivrig i att få pussas/bitas i näsan ;)

Han är lättsam, lämnar vi honom själv ngr timmar så lägger han sig och sover, han har inte förstört något alls i hemmen. Så fort man kommer tillbaka så möter han oss nyvaken vid dörren och lägger sig på rygg och vill mysa. Han sköter sig bra i koppel och utan, jag går 99 % av gångerna ut med honom utan koppel och med lite godis kommer han snabbt när jag ropar, visst han kan trotsa om han hittar ngt gott att äta, han är lixom helt galen i ALLT ätbart. Vilket förövrigt är väldigt ovanligt bland chihuahuor. Men vi tycker att det är bra! =)
J går 99% av gångerna med han ut i koppel och även där går det jättebra!

Tips till er som ska skaffa hund är om jag ska tänka tillbaka, absolut att ta med den lilla valpen på ALLT, va lugn men bestämd i uppfostran, tänk på att valpen tar efter dig, hettsar du upp den av olika saker så räkna med att den blir skällig, ger du mat vid bordet när den är liten och söt, får du även en tiggande stor hund.

Är du "fjantig" och lyfter upp och är överbeskyddande när ni möter andra hundar så kommer hunden komma ihåg det och förmodligen ta efter. Gällande chihuahua får man inte glömma att det är en stor hund i en liten kropp.

Knollis har nog fått lära sig mycket den tuffa vägen, bla så ramlade han i havet från både båt och brygga, jag har badat med han massor i sommar vilket gjort att han absolut inte är rädd för vattnet utan tycker det är spännande och gärna jagar vågorna. (Chihuahuor och små hundar brukar inte alls vara förtjust i vatten) Han står även snällt still när vi badar honom här hemma. =)

Som sagt knoll har det bra, han får så mycket kärlek från alla håll och skänker minst lika mycket tillbaka. Vi kunde inte fått en bättre hund, jag är överlycklig att han är en del av vårt liv.







Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket fint inlägg om hjärtat!! Mitt bästa minne med honom är när vi åkte till sandbalken vid eketö å hur han röjde runt som en tok!! Synd att vi inte filmade honom då :)

2011-11-21 @ 14:51:49
Postat av: jenny

haha, jaa då var han rolig, han blir så VARJE gång han kommer på en sandstrand alt i leran. VET DU VAD HAN GJORDE NYSS!!? Det kommer nog bli mitt bästa minne, han RAPADE, HÖGT!! som en människa!! hahahahah! Han tuggade lixom på sitt ben osså böööööp! hahaha herregud va jag garva

2011-11-21 @ 15:44:00
URL: http://egnavingar.blogg.se/
Postat av: jenny

haha, jaa då var han rolig, han blir så VARJE gång han kommer på en sandstrand alt i leran. VET DU VAD HAN GJORDE NYSS!!? Det kommer nog bli mitt bästa minne, han RAPADE, HÖGT!! som en människa!! hahahahah! Han tuggade lixom på sitt ben osså böööööp! hahaha herregud va jag garva

2011-11-21 @ 15:44:57
URL: http://egnavingar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0