Drömmar & tydning

*Drömmen är en gåva från dej själv (drömkällan), till dej själv (ditt vardagsjag), om dej själv.

*Drömmen är en oändlig källa till kunskap om vem du är, din attityd mot dej själv och vad som händer just nu i ditt inre.

*Drömmen ger ibland information om vad som gömmer sig i ditt undermedvetna.
Ibland får du också information från ditt övermedvetna. Drömkällan har inga gränser. Inget är omöjligt!

*Drömmen är ett verktyg för att nå din innersta kärna och förstå din del i helheten - alltet - universum. Drömmen ger möjligheter att nå nya höjder.

*Drömmen är en nyckel till självkännedom på många plan.

*Att drömma är ett sätt att bearbeta traumatiska händelser tills du är beredd att gå vidare. Bearbetning sker till viss del även om du inte lyckats analysera drömmen till fullo utan bara tagit den till dej och vågat känna.

Ex på några drömtydningar

Tappa tänder

Drömmar om att tappa tänder är vanliga. Om du drömmer om detta kan det symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att du känner dig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. Också att du kanske upplever dig som oförmögen att göra dig hörd eller att du känner att du förlorar din personliga kraft.

 

Otrohet
Även drömmar om otrohet är vanligt förekommande. Ofta står dessa för att du på något sätt är otrogen mot dig själv. Kanske har du t.ex. övergivit din känsla, det som du på något sätt känner är rätt för dig, eller din kraft till förmån för någon annan människa. Kanske för att bli omtyckt och accepterad!?

 

Flyga
Högtflygande planer - Flyt i livet, känner sig glad, lycklig, kompetent - Den negativa sidan kan vara att du inte står med fötterna på jorden eller flyr från något. Försök att istället möta och konfrontera det som upplevs som en utmaning.

 

Föda barn
Pånyttfödelse. Något har varit under tillväxt och är nu färdigt. Något nytt har fötts (en bok, ett musikstycke, ett nytt förhållningssätt, en ny medvetenhet…)

 

Död
Vem dör? Vad dör? Om du dör i drömmen – vilken sida av dig dör? Ditt starka friska jag eller en gammal attityd som är uttjänad? Om en person dör/dödas i din dröm, fråga dig vilka egenskaper den personen har. Dessa egenskaper dör bort från din personlighet. Barn som är döda i drömmen tyder på att ditt inre barn (frihet, bus och glädje eller sorg och personliga behov) inte får finnas i ditt liv. Död person under snön tolkas som nedfrusna gömda känslor. Pappa dör tolkas som att pappas röst i dig får dö för att du bättre ska höra din egen röst, din egen vilja.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0